Sastanak u Rijeci ~
24.07. - Četvrtak - Dan prvi16:00 - Susretljivošću gđe Lucije (moja mama) nisam morao pedalirati sam u Rijeku. Nije da je to nemoguće, nego sam tu dionicu za svog veselog 30 godišnjeg života toliko puta prešao da mi se stvarno samome nije dalo. Dakle bijah vožen autom.

17:30 - Željeznički kolodvor Rijeka, našao se sa Crnim i Mischem, smajl na facama, reklo bi se općenarodno zadovoljstvo. Nakon svih priprema, dogovora, potrošenih novaca, stvar konačno kreće. Pičimo prema Korzu bacit nešto u kljunove. Kako se već u Rijeci imalo u planu zatulumarit na "Open Festivalu", stajemo se informirat na njihovom štandu. Već na početku dobro kreće – nađosmo noćenje u studentskom domu "Ivan Goran Kovačić" za samo 30 Kn po glavi. Ju – Hu. Pojeli neku "Brzu hranu". Šarca još uvijek nema. Krenuli se smestit u dom. Naravno da je lociran uzbrdo. Iako smo svi iskusne biciklističke lije, na bisage i ostali teret tek se valja priviknut. Hu, što ne ide uzbrdo. Stigli u dom i prvi ćorak – smještaj je namijenjen samo festivalskim volonterima. Nagovaramo, ali se baba neda. Šta se može, krećemo za Opatiju naći neki kamp.

Jel imamo dosta čokoladnih barova??? Stajemo na pumpi pri izlazu iz Rijeke, kupuje se HR karta, voda i tamane krispi barovi. Oglasio se i Šarac – javlja mobitelom iz Jadranova da nas možda može smjestit kod nekog frenda u subotarskoj crkvi. Opet ćorak.
Nastavljamo za Opatiju praćeni kišuljkom. Cesta je prava milina – promet nije gust, konstantna nizbrdica.
Kad bi sve - ceste na svijeetu...

Misch se nešto zamislio...Stižemo u kamp "Preluka" malo ispred Opatije. Ugovaramo smještaj – šator i nas trojica: 150 Kn. Našli parcelu i po mraku uz kišu počinjemo dizati šator. Crkla mi čeona lampa (kupio na Hreliću skoro pa novu čeonu lampu za 20 Kn), mjenjam sijalicu. Skockali šator, unijeli stvari, svezali bajkove.
Razvezla se šatorska spika...

Pospremanje stvari prije odlaska iz kampa PrelukaOd koncerta "Dynamo Productions" u RI se skoro odustalo, kad li se Šarac opet oglasio. Pita jesmo li za da se autom dođe po nas. Misch i Crni ošli, a mene jadnog dopalo čuvat stvari. Serem, nije mi se dalo. Pojačala kiša, digao se vjetar. Hoće li ona suha borova grana pod kojom smo digli šator izdržat još ovu noć?

03:00 cimeri se vraćaju, poslije desetak minuta šušketanja utonusmo u zaslužen san. Šarac se još uvijek šverca u Jadranovu.

Bilanca:
put: 14,66 Km
srednja: 13,29 Km/h
vrijeme: 01:06:08
max: 33,8 Km/hNa vrh
© 09. 2003. by  WebDesign - Flash - MultiMedia - Programming